Imeline Rundale loss ja Riia vanalinn

Laupäeval 02.07.2022 (väljasõit kl 7 .00 Pärnu teatri eest ja tagasi plaanime kell 21.00)

Kas oled käinud Pariisis Versaille`i lossis? Kutsume Sind pisut lähemale, kuid sama hunnitusse paika ehk Kurzeme Versaille`sse – 81 km Riiast edasi asub ajalooline Kuramaa hertsogi residents Zemgales – muinasjutuliselt kaunis Rundale loss, rokokoo ja barokkstiili elegantsemaid näiteid. Peenelt restaureeritud hoones jalutame valitseja esindussaalides: Kuldses Saalis, Valges Saalis ja Suures Galeriis. Uudistame ka hertsogi või hertsoginna uhkeid eluruume. Suurem osa lossi interjöörist on loodud 1765 – 1768 Berliini skulptori ja itaalia maalikunstnike poolt.

NB! Grupi jaoks giid ei ole võimalik tellida, paluti kaasa võtta täislaetud telefonid ja kõrvaklapid. Saame tasuta QR koodi ,et siis omas tempos liikuda ja kuulata lossi ajalugu.( inglise, vene või saksa keeles).

Võimalus  iseseisvalt külastada lossi lõunapoolel laiuvat  prantsuse parki, kuhu Francesco Rastrelli on kavandanud alleed, lehtlad, basseinid, purskkaevud, dekoratiivsed lõvid, rohelise teatri ning esindusliku (südasuvises õiteilus) roosiaia, mis peegeldab roosiaretuse ajalugu Euroopas 18. sajandist tänaseni. Roosiaed on ornamentaalse parteri kummalgi küljel 1 ha suurusel pinnal. Algselt ajaloolistele roosisortidele mõeldud aed muutus teostuse käigus roosimuuseumiks, kus näidatakse tänaste roosiaretajate saavutusi.  Täies õiteilus roosiaias õitseb juulikuus rohkem kui 10000 roosi, 2400 erinevast sordist. Aias sõidab tasuline rong.

02.07 on lossiaias Roosipidu- esinevad lauljad ja tantsijad, toimub taimede müük. Päevapilet sel päeval aeda on kõigile 6 €.

Kes on käinud Rundales, ei vajagi enam Pariisi!

Osale lossi virtuaaltuuril:  http://www.virtuallatvia.lv/Tours/RundalesPils/virtualtour.html

Tagasiteel väisame Lätimaa pealinna Riiat ja teeme koos oma giidiga jalutuskäigu UNESCO kultuuripärandite nimistusse kuuluvas vanalinnas.

Riia kesklinnas vaba aeg – võimalus  kohvitada, uudistada  kaubandust, ja /või seada sammud Riia keskturule otse linna südames.

Tee peal kuulame giidi pajatusi ja teeme ka peatusi. Meil on uus giid! Põnev!

Kaasa ID- kaart või pass (+ õpilastel õpilaspilet) ning taskuraha einestamiseks. Võta tee peale kaasa pisut söögipoolist ja veepudel, sest eraldi ühist söögipeatust pole. Võimalus pidada roosiaias pikniku või lõunatada-kohvitada  Rundale lossis.

Väljasõidu maksumus: 55€ / 50 (lapsed ja pensionärid) . Bussis korjame 6aia sissepääsu tasu + 9 € täiskasvanud, pensionärid / 6.30€ üliõpilased ja 3.15 € õpilased sissepääsutasudeks lossi .

Palume registreeruda: otsijad@gmail.com ja 55 € / 50 € tasuda: (Enesetäiendajate Selts arvele EE951010220095828012 , märksõna: 02.07+ osaleja nimi) Palun lisa igaks juhuks ka oma telefoninumber. Bussikohad jagame tasu laekumise järjekorras.

Kes soovivad  hommikul bussile tulla Riia poole väljasõites, palun teatada paar päeva ennem.

Kui reis jääb meist olenemata põhjustel ära, tagastame kogu raha. Kui ise loobud, raha ei tagastata. Otsi palun  asendusreisija.

Lisainfo: tel. 5295717


 

http://www.enesetaiendajad.ee/

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.