Väljasõit Kablisse hingekosutusõhtule Kristiina Raiega

Laupäeval, 1. augustil kell 18.00 stardime bussiga Pärnu teatri eest Kabli Päikeseloojangu festivalile – HINGEKOSUTUSÕHTULE.
Uue-Jaani talu õuel on külaliseks vaimne õpetaja Kristiina Raie.
Kristiina on rahvusvaheline vaimne õpetaja ja nõustaja, kes viib läbi enesearengu kursuseid ja praktikaid. Populaarseim nendest on praktikad Üliteadvuses, mis arendavad ja avavad inimese võimeid. Ta on õppinud prof. V. Gotši all ja USA-s M. Newtoni regressiooniteraapiat, samuti suhelnud paljude teiste vaimsete õpetajatega. Loe lisaks  ja kuula siit „ Hallo Kosmose „ saadet temaga
Ürituse pilet ( ei sisaldu bussireisi hinnas) 8.- / 5.-( festivalipääsmega on soodushind). Pääsmed müügil kohapeal või piletilevis. Info festivali kohta siin
Tagasisõitu alustame peale üritust ja loodame Pärnusse tagasi jõuda umbes poole üheteistkümne paiku.
Bussireisi hind : 14 €, palume registreeruda: otsijad@gmail.com (osalejate nimed ja kontaktnumber) ja reisiraha tasuda kuni 31.07 Enesetäiendajate Selts a/a EE951010220095828012 selgitusse: 01.08 väljasõit + osaleja nimi )

NB! Ennem üritust teeb Uue- Jaani talu peremees meile lühikese ekskursiooni oma imeilusas talus.
Loe artiklit siit:

Põlvkondade töö kangastub vastu Läti piiri
Väljaspool hindamisklasse otsustas komisjon tunnustada eriautasuga perekond Lassi, kes peab Häädemeeste vallas Ikla külas Uue-Jaani talu, mille hoonete ja õueala kujundamisel on käiku läinud taaskasutatavad materjalid. Põhimõttel “oma silm on kuningas” ulatasime terekäe UueJaani peremehele Taavi Lassile ja tema emale Aet Lassile. “See on meie pere põlistalu, tsaariajast saadik, ainus, mis piiri äärde alles jäänud, omal ajal oli siin Metsaküla, 1938. aastal 178 elanikku, nüüd on kõik üks suur Ikla,” päästis Aet jutuotsa lahti. “Tuuleveski oli siin õue peal, jahvatas kogu piirkonnale jahu, esimese maailmasõja ajal kästi veski lammutada, sest see oli vaatlustorn, Taavi lammutas vundamendi ära, ehitas uue hoone ja aastaarvuga kivi on kaminasaalis.” Uuskasutust on vaat et igal sammul. Kõrvalhoonet ilmestab tükike Sakala keskusest, aidapõrand on Raekoja platsi maja kividest, paadikinnituse pollar miinisadamast, kasvuhoone botaanikaaiast, väliköögi sein Vääna koolimaja palkidest, aknad raadiomajast ja nii edasi.
“Siin on ju kõik sellest rämpsust tehtud,” ütles Taavi, kelle kui filosoofiamagistri põhimõte on, et head asja ei tohi ära visata. Töökad käed ja isetegemise tahtmise on Taavi pärinud vanaisa Jaanilt. Vend Kaur on arhitekt ja annab hüva nõu. Esimene rajatis, mille vennapaar lastena vanavanemate õuele ehitas, oli koerakuut. Teine aga vaatab põõsaste varjust vastu, see on kemmerg. Lauta ja talli ja küüni alla on Uue-Jaani järeltulijad sättinud selle, mis eelnevad põlved siia jätnud. Majapidamis-ja põllutööriistad, ajas väärtustuva vanavara ja enne Schengenit aiataguse tee kraaviserval seisnud riigipiiri karmid sildid: seis! “Taavil on suur visioon,” kostis ema, kelle huvi on vanematest jäänud aed, püsi-ja suvelilled, õunapuud ja marjapõõsad. “Meil on tore siia tulla ja arvan, et kõik me võiksime hoida oma esivanemate talud korras, sest juured toovad tagasi,” oli Aet Lassi veendunud. Kabli päikeseloojangu festival alapealkirjaga “Piirist piirini” algab ja lõpeb sel suvel vaatamisväärses Uue-Jaani talus.
/Pärnu Postimees, Number 120, 21 June 2014/