Väljasõit Võhma küünlatehasesse ja Olustvere mõisa

Kutsume Teid väljasõidule Viljandimaale.
Sõidame külla Võhma küünlatehasesse.
Kui te veel ei tea, kust kauneid kodumaiseid ja hõrgult lõhnavaid küünlaid saab, siis pärast Võhmas tegutseva Eesti Valguse küünlavabriku külastust teate tõenäoliselt küünaldest kõike ning Võhmat meenutate kui Eesti küünlapealinna.küünlad
Kohapeal näeme, kuidas kauneid küünlaid valmistatakse ja kel soovi, saab valada ka oma isikliku küünla! Juba vanarahvas teadis, et vahaküünla puhastav tuli hajutab needmised, saadab kurjuse tagasi ja hävitab negatiivse energia. Naturaalse küünla leegiga on hea oma kodu energeetiliselt puhastada, enda valmistatud küünlas on aga eriline vägi!

Võhmas on meile küünalde maailmas teejuhiks särav, jutukas ja sõbralik vabriku juht. Õpime, milliseid materjale küünlateoks kasutada, millist tahti ja vormi valida ning kuidas küünalt säästvalt põletada. Poekesest “Kihvt Galerii” saab sõbraliku hinna eest osta kõike vajalikku koduseks küünalde meisterdamiseks – jõuluaeg ju tulekul!
Külastame kohaliku giidi juhtimisel Olustvere mõisa.olustvere1
Koos giidiga jalutatakse lossis, tutvustatakse mõisa ajalooga, mõisa omanike Fe suguvõsa ajalooga ja räägitakse 1985 aastal väljakaevamistel leitud mündikogust. Külastus jätkub mõisa teistes hoonetes (käsitöö- ja villakoda, sepikoda (vanad sepatööriistad), tall (vanad tööriistad, puuhobuste kollektsioon, topiste kogu), linakoda, viinaköök (viinatootmise ajalugu, keraamika- ja klaasimeistrite väljapanekud, klaasi- ja keraamikakoda), magasiait (leiva valmistamine, püsiekspositsioon maaharimine kuni leivaküpsetamiseni) ning pargis ja kollektsiooniaias.olustvere2
Stardime laupäeval,14. novembril Pärnu teatri eest kell 9.30. Bussikohad jagame tasumise laekumise järjekorras.
Palume registreeruda aadressil otsijad@gmail.com ja tasuda reisiraha –  23 € hiljemalt 12. novembriks ( MTÜ „Enesetäiendajate Selts“ arvele EE951010220095828012 , märksõna: 14. nov. + osaleja nimi), bussis korjame ekskursiooni tasudeks 7 € ( pensionär ja õpilane 5 €)

Palun riietu nõnda, et väike vihm liiga ei tee ning võta enda tarbeks kaasa pisut toidu- ja joogipoolist. Tagasi plaanime jõuda orienteeruvalt kella 17 paiku õhtul.