Mis kasu on inimesel sellest, kui ta võidab  

                                                                    kogu maailma, kuid kaotab oma hinge?

                                                                                                          Jeesus Kristus

Hinge või hingeosakeste kadumaminek on šamanismi seisukohast tavalisim haigestumise põhjus. Hingeosake võib minna kaduma, kui mingi trauma (halb kohtlemine, lähedase kaotus, valus lahutus, raske haigus või kirurgiline operatsioon, liikusõnnetus jmt) tagajärjel eraldub osa elujõust. 

Kogenud šamaan saab muutunud teadvuse seisundis kadumaläinud hingeosa ehk elujõu n.ö tagasi tuua. Kuidas? Sellest kõneleb meile esmaspäeval 20. aprillil kl 18.00 Pärnu Keskraamtukogus Eesti šamanismi isa, tunnustatud teadjamees, tõlkija, kirjanik ja kirjastaja – Tiit Teras alias Maya.

Tuleb meeles pidada, et sama üleelamine mõjub erinevatele inimestele erinevalt. Igasugune sündmus, mida inimene tajub traumana, võib röövida temalt elujõudu isegi siis, kui kõrvalseisjad ei taju juhtunut traumana. Seega ei aita inimest kuigi palju teiste hinnang, et see või too pole põdemist väärt!

Tiidule endale ilmutas vaimuilm ennast umbes 35 aasta eest, kui ta jäi raskesti haigeks ja arstid tõvele seletust ei leidnud. «Šamaanirännak on sideme loomine alateadvuse ja teadvuse vahel,» selgitab ta.

Kohtumisõhtul tulebki juttu šamanismist ja hinge tagasitoomisest ning bioenergeetikast, aga ka voodoost. Tiit Teras on kirjutanud ja tõlkinud arvukalt raamatuid voodoost, šamanismist ja hinge tagasitoomisest, ülitajust, ruunidest, taro kaartidest, maagiast, joogast jne ning nõustaja-šamaanina aidanud sadu abivajajaid.

Teeme koos ka mõne praktilise harjutuse ning meditatsiooni või rännaku, sest Tiit Teras lubas kaasa võtta oma šamaanitrummi.

NB! Klubiõhtul on võimalus soodsalt osta Tiit Terase tõlgitud ja kirjutatud raamatuid!

PS Kuula Tiit Terast saates “Hallo, kosmos”: http://arhiiv.err.ee/vaata/hallo-kosmos-tiit-teras
PS Kuidas näeb välja hinge tagasitoomise protsess, sellest saad ettekujutuse, kui vaatad saadet “Teekond iseendani”: http://www.tv3play.ee/sisu/teekond-iseendani/285851

Õhtu osalustasu: 10 € kohapeal või ettemaksuna SEB a/a EE951010220095828012 Enesetäiendajate Selts ( märksõna: 20.04 + osaleja nimi)